تاریخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

منبع:http://bargharshad.blogfa.com

برای دانلود سوالات مجموعه مهندسی برق کارشناسی ارشد آزاد 91 کلیک نمائید (گروه الف)

*متاسفانه دقایقی بعد از انتشار دفترچه ، سایتی با دریافت این دفترچه آن را به مبلغ 4000 هزار تومان برای فروش گذاشته است!

*طبق بررسی های صورت گرفته هیچ تفاوتی بین دفترچه های گروه الف و ب نیست!سوالات کاملا شبیه هم بودند!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

برای دانلود سوالات مجموعه مهندسی انرژی کارشناسی ارشد آزاد 91 کلیک نمائید

 

 

از مهندس بهروز تشکر میکنیم


|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : دو شنبه 25 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

منبع: http://farshid-karimi.blogfa.com

 

 

کتاب سیستم های کنترل خطی

دانلود کنید ونظر دیهید

کتاب بررسی سیستم های قدرت 2 احد کاظمی

نظر دهید دانلود کنید

کتاب سیستم های مخابراتی کارلسونکت

نظر دهید دانلود کنید

کتاب طراحی دیجیتال . موری مانوس

نظر دهید دانلود کنید

کتاب ماشین های الکتریکی چاپمن

نظر دهید دانلود کنید

کتاب ماشین های الکتریکیفیتزجرالد

نظر دهید دانلود کنید

کتاب هوش مصنوعی حسن عسگر زاده

نظر دهید دانلود کنید

کتاب الکترومغناطیس روتول

نظر دهید دانلود کنید

کتاب سیستم های کنترل خطی اوگاتا

نظر دهید دانلود کنید

کتاب کنترل . نایس

نظر دهید دانلود کنید

کتاب بررسی سیستم های قدرت . هادی سعادت

نظر دهید دانلود کنید

کتاب الکترونیک قدرت و درایوها موهان

نظر دهید دانلود کنید

کتاب نظریه و تکنولوژی مدارهای الکتریکی جان برد

نظر دهید دانلود کنید

کتاب دیکشنری مدرن الکترونیک رادولف گراف

نظر دهید دانلود کنید

کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال .توماس

نظر دهید دانلود کنید

مقدمه ای بر مدارهای الکتریکی

نظر دهید دانلود کنید

 


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : دو شنبه 25 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

پنلهای تصویری طرح فراز شرکت سیماران دارای سوئیچر داخلی بوده و در حالت معمول نیازی نیز به تغذیه نداشته و تغذیه مورد نیاز خود را از مانیتور واحدها تامین میکنند.
 
 
توجه:
  • دوربینهای تصویری مورد استفاده برای کارکرد مطلوب نیاز به ولتاژ متوسطی حدود 12 ولت دارند. به همین جهت اگر فاصله مانیتور با پنل نسبتا زیاد باشد یا از سیمهای نازک غیر استاندارد استفاده شده باشد، به علت نرسیدن ولتاژ کافی به دوربین، تصویر مطلوبی حاصل نخواهد شد. در این حالت از پنلهای بدون سوئیچر یا پنلهای طرح فوژان استفاده کنید.
  • پنلهای بدون سوئیچر فراز بر حسب سفارش تولید میشوند و سیم بندی آنها در این حالت مطابق سیم بندی پنلهای طرح فوژان میباشد.

ادامه بررسی در ادامه مطلب

 


|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ : دو شنبه 25 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

این ایده جالب یک شارژر موبایل است که همیشه همراه شماست و از محصولات دوستدار محیط زیست به شمار می آید .

 

هنگامی که شارژر موبایل همراه شما نیست و یا در مکانی مثل قطار و یا مترو هستید و امکان استفاده از شارژر موبایل نیست ، چه می کنید ؟

با این ایده کافی است وقتی شارژ موبایل شما تمام شد باتری را دربیاورید و آن را در انگشت خود بگذارید و بچرخانید ، با این کار شما مانند یک ژنراتور نیروی مکانیکی را به الکتریسیته تبدیل می کنید و باتری موبایل شارژ می شود و می توانید برای مکالمات ضروری از آن استفاده کنید .

اگر باتری را ۱۳۰ دور بچرخانید موبایل برای ۲۵ دقیقه به حالت آماده به کار ( standby ) و یا ۲ دقیقه مکالمه شارژ خواهد داشت .

طراحان خوش ذوق این ایده Song Teaho و Hyejin Lee هستند .


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : دو شنبه 25 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

باکتری‌ها برق تولید می‌کنند

تولید برق

محققان دانشگاه آرهوس در تحقیقات خود نشان دادند که باکتری هایی که زیر رسوبات اعماق دریاها زندگی می کنند الکترون هایی را آزاد می کنند که این جریان الکتریسیته برای تامین انرژی واکنش هایی که این باکتریها با باکتریهای تولیدکننده اکسیژن برقرار می کنند مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از میکروارگانیسم ها نیز همانند حیوانات با سوزاندن غذای خود با اکسیژن، انرژی به دست می آورند.

باکتری هایی که در لایه های عمیق تر رسوبات زندگی می کنند غذای خود را به دیگر ترکیبات آلی و به سولفات هیدروژن تبدیل می کنند.الکترونهایی که در مدت این واکنش آزاد می شوند در مسیر رسوبات حرکت می کنند و به سفر خود تا رسیدن به سطوح ادامه می دهند و در آنجا سایر باکتریها برای تولید اکسیژن مورد نیاز سایر ارگانیسم ها از این جریان الکتریسیته استفاده می کنند. در این انتقال برق میان میکروارگانیسم ها، الکترونها می توانند حتی از یک سانتیمتر و یا 20 هزار برابر ابعاد یک باکتری هم فراتر رود.نتایج این کشف می تواند به بهبود تکنیکهای تولید برق توسط میکروارگانیسم ها و ایجاد سوخت های طبیعی کمک کند.

 

فضولات طیور

دست‌اندركاران انرژی در ایالت نوادا می‌گویند با استفاده از روش پاك و سازگار با محیط زیست، قصد دارند فضولات مرغ‌ها در این ایالت را برای روشن كردن خانه‌ها و اداره‌ها به كار برند. محققان شركت انرژی پاك (Green energy) می‌خواهند با تبدیل فضله پرندگان به متان و تولید گاز پاك به عنوان یك سوخت تجدیدپذیر الكتریسیته تولید كنند.
تولید برق

محققان شركت انرژی پاك برای حل این مشكل پیشنهاد كردند از متان استخراج شده و تفاله باقیمانده به عنوان كود استفاده شود. قرار است اولین نیروگاه كه از این سوخت استفاده می‌كند در ژوئن 2010 در كارولینای جنوبی شروع به كار كند. این نیروگاه شبیه به بسیاری از نمونه‌های مشابه در اروپاست و با 13 مرغداری بزرگ به منظور تهیه سوخت آلی قرارداد بسته است. این نیروگاه، برق تولیدی را به صنایع همگانی، كارخانه‌ها و شركت تعاونی‌های روستایی خواهد فروخت.محققان شركت انرژی پاك اولین گروهی نیستند كه تلاش كرده‌اند از فضولات طیور به عنوان منبع انرژی تجدیدپذیر استفاده كنند.Fibro watt دیگر شركتی است واقع در پنسیلوانیا كه 3 سایت در ایالت مینه‌سوتا دارد. عمدتا در كارولینای شمالی و دیگر مناطق آن با استفاده از متان استخراج شده از زباله‌های دفن شده الكتریسیته تولید می‌شود.

دی‌اكسید كربن منتشر شده ناشی از سوختن متان در فضا معادل مقداری است كه از سوختن زغال منتشر می‌شود. سوختن زغال‌سنگ باعث تولید و اضافه شدن دی‌اكسید كربن جدید به اتمسفر می‌شود. در حالی‌كه دی‌اكسید كربن ناشی از سوختن متان همانی است كه به صورت طبیعی و در اثر فساد فضولات حیوانی به جو اضافه می‌شود.

 

حركات بدن

گروهی از محققان دانشگاه پرینستون با كمك فناوری نانو موفق به تولید برق از حركات طبیعی بدن شدند.
تولید برق

فیلم‌های لاستیكی تولیدكننده توان كه توسط مهندسان دانشگاه پرینستون ساخته ‌شده ، می‌توانند حركات طبیعی بدن مانند تنفس و پیاده‌روی را برای توان دادن به تنظیم‌كننده‌های قلب، گوشی‌های موبایل و سایر افزاره‌های برقی به خدمت گیرند.

این ماده، كه از نانوروبان‌های سرامیكی جاسازی شده در داخل ورقه لاستیكی سیلكونه تشكیل شده‌است، هنگام خم شدن الكتریسیته تولید می‌كند و كارآیی زیادی در تبدیل انرژی مكانیكی به انرژی الكتریكی دارد.

كفش‌های ساخته‌ شده از این ماده روزی خواهند توانست انرژی پیاده‌روی و دویدن را برای تغذیه افزاره‌های الكتریكی قابل‌حمل جمع‌آوری كنند. این ورقه‌ها با قرار گرفتن بر روی شش‌ها خواهند توانست حركات تنفسی را به منبع تغذیه تنظیم‌كننده قلب تبدیل كنند و نیاز به جراحی برای تعویض باطری‌های تغذیه آنها را برطرف كنند.

گروه پرینستون اولین تیمی است كه با موفقیت سیلیكونه و نانوروبان‌های تیتانات زیركونات سرب (PZT) را تركیب كرده است. PZT یك سرامیك پیزوالكتریك است به این معنا كه با قرار گرفتن تحت فشار مكانیكی می‌تواند ولتاژ الكتریكی تولید كند. در بین تمام مواد پیزوالكتریك، PZT كارآترین می‌باشد و قادر است كه 80 درصد انرژی مكانیكی اعمال شده را به انرژی الكتریكی تبدیل كند.

فرایند ساخت این پژوهشگران با تولید نانوروبان‌های PZT شروع می‌شود. آنها در یك فرایند جداگانه این روبان‌ها را در داخل ورقه‌های شفافی از پلاستیك سیلكونه جاسازی كرده و چیزی به نام A«تراشه‌های پیزو-پلاستیكA» درست كردند. سیلیكونه كه در كاشت‌های زیبایی و افزاره‌های پزشكی استفاده می‌شود یك ماده زیست‌سازگار است.

 

نیروی باد

شاید به طور بالقوه بتوان نیاز جامعه جهانی به انرژی را به وسیله تبدیل انرژی باد به الكتریسیته با استفاده از توربین‌های بادی جبران كرد. با وجود این كه دریا از منابع انرژی باد فراوانی برخوردار است، اما توربین‌های بادی به دلیل نوسانات طبیعی در جهت و قدرت باد قادر به تولید برق مداوم و پایدار نیستند.
تولید برق

با توجه به تحقیقات انجام شده در دانشگاه Deloware و Stony Brook می‌توان برق خروجی از این منابع بادی دریایی را با انتخاب محل‌های درست كه از الگوهای آب و هوایی مناسب بهره‌ می‌برند و اتصال ژنراتورهای بادی به خطوط انتقال و تقسیم انرژی برق را پایدارتر و مداوم‌تر از قبل كرد.

اگر بتوانیم الكتریسیته تولید شده توسط باد را پایدارتر كنیم، سهم بادها در برآوردن نیازهای بشر به برق بیشتر می‌شود و منابع تولید برق بیشتری برای انسان به وجود می‌آید.

بررسی‌ها حاكی از آن است كه هنگام طراحی سیستم‌های انتقال قدرت براساس منابع تجدیدپذیر مانند باد باید فاكتورهای مهم هواشناسی كه شامل جریان‌های غالبا سیستم‌های پرفشار و كم‌فشار است در مقیاس قابل توجهی در نظر گرفته شود.

 

ستاره دریایی

گروهی از دانشمندان سوئدی با کشف یک پروتئین فلورسانت در ستاره دریایی موفق شدند از این جاندار ساکن اقیانوس ها انرژی الکتریکی تجدیدپذیر به دست آورند.ستاره های دریایی همواره در گروه جانورانی قرار داشتند که بیشترین ترس و وحشت را در میان انسان ها ایجاد می کنند. اکنون گروهی از محققان دانشگاه گوتبورگ و دانشگاه فناوری چالمرز در سوئد به کشف جدیدی دست یافته اند که می تواند این جانداران به یک منبع مهم انرژی تجدیدپذیر تبدیل کند.این دانشمندان موفق شدند امکان تولید انرژی برق از یک پروتئین فلورسانت سبز رنگ (GFP) حاضر در این ارگانیسم دریایی را مورد آزمایش و بررسی قرار دهند.
تولید برق

دانشمندان سوئدی یک پانل از جنس دی اکسید سیلیکون با دو الکترود آلومینیومی ایجاد کردند. این دو الکترود از طریق چند قطره از این پروتئین فلورسانت که مستقیم از بدن ستاره دریایی استخراج شده بود تفکیک شدند و هر یک از الکترودها به یک سیم متصل شد. سپس این پانل در معرض نور ماوراء بنفش گذاشته شد و راندمان جذب فوتونها از سوی پروتئین مورد آزمایش قرار گرفت.

نتایج این آزمایش نشان داد که پروتئین فلورسانت ستاره دریایی شروع به انتشار الکترون و در نتیجه تولید برق کرد.به گفته این محققان در آینده و با تکامل این پانل ها ستاره دریایی می تواند به یک منبع عالی برای توسعه سیستم های تولید انرژی پاک تبدیل شود.

 

تولید برق ‌ارزان از ریل‌های قطار

صحبت از قطارهای فوق‌مدرن همواره از هیجان خاصی برخوردار است. نسل جدید قطارهای سرعتی جهان كه لوكوموتیوهای آنان نیز ساختار فوق آیرودینامیكی دارند نشان‌دهنده آن است كه در سراسر جهان به طراحی قطارهای مجهز به فناوری‌های پیشرفته توجه زیادی می‌شود.

تقریبا هر كسی كه در نزدیكی ریل‌های راه‌آهن زندگی می‌كند به شما خواهد گفت كه قطارهای تندرو كه اتفاقا شمار آنها به سرعت در حال افزایش است در حین حركت روی ریل جریان قابل توجهی از باد تولید می‌كنند.

تولید برق

شاید برای بسیاری از افراد این جریان هوا چیزی چندان عجیب و هیجان‌انگیزی نباشد اما برای طراحان صنعتی نظیركوان جینگ و الساندرو لئونتی نباید از كنار كوچك‌ترین تحولاتی كه می‌توان از آنها برای تولید انرژی استفاده كرد بی‌تفاوت عبور كرد. آنها برای این‌كه ایده‌شان را به واقعیت تبدیل كنند به فكر نصب دستگاهی روی ریل قطار افتاده‌اند كه همزمان با عبور قطار از روی ریل، جریان هوای تولید شده توربین موجود در این مجموعه را به گردش درآورده و در نتیجه الكتریسیته تولید كند.

این دستگاه كه تحت عنوان T-box شناخته می‌شود قابلیت نصب روی ریل راه‌آهن و خطوط ریلی مترو را نیز دارد و جدای از این دو مكان از پیش در نظر گرفته شده می‌توان از آن در سایر نقاطی كه همواره منابع مستعد تولید انرژی به هدر می‌روند استفاده كرد.

برگرفته از وبلاگ سید کمال سیفی


|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : دو شنبه 25 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

سوال :

اگر جريان تابعي از ولتاژ و مقاومت است پس چرا مثلا يك باطري ولتاژش 12 ولت است و جريانش 1 آمپر و براي يك باطري ديگر ولتاژ 12 ولت ولي جريان 2 آمپر است؟ در واقع تا وقتي مقاومتي به باطري وصل نشده چطوري جريان آن را تعيين ميكنند؟

جواب :

وقتي براي يك باطري يا يك آدابتور يا هر منبع ولتاژ ديگر جرياني تعيين ميكنند منظور حداكثر جرياني است كه ما ميتوانيم از منبع دريافت كنيم.

چرا نميتوانيم از يك منبع هر چقدر كه دوست داريم جريان بگيريم ؟

( در ادامه مثال ليوان) ضعف جريان دهي بر ميگردد به پمپي كه بالاي ليوانها بود. فرض كنيد ميخواهيم بيشتر از ظرفيت ليوانها از آنها جريان بگيريم.

شير آب پايين ليوانها را تا جايي كه ميتوانيم باز ميكنيم در ضمن لوله ها را هم تا جايي كه ميتوانيم گشاد انتخاب ميكنيم .( يعني مقاومت را تا جايي كه توانستيم كاهش داديم ) ، گفتيم هر چه مقاومت سر راه جريان را كمتر كنيم جريان عبوري بيشتر ميشود. در اين صورت ميشود آنقدر مقاومت رواكم كرد كه جريان به بينهايت نزديك بشود.

ولي اين اتفاق نميافتد چون ما فقط ميتوانيم لوله پايين ليوانها را گشاد كنيم اما شيلنگ بالاي ليوانها را نميتوانيم. قدرت و سرعت آن پمپ را هم نميتوانيم تغيير دهيم پس چه اتفاقي ميافتد ؟

با اين كاري كه ما انجام داديم به سرعت آب از ليوان پر به سمت ليوان نصفه سرازير ميشود و سطح آبشان به يك اندازه ميشود. در اين زمان كوتاه پمپ بالايي قادر نيست كه سطح آبها را مثل همان وضعيت اول نگه دارد . چرا ؟ ( چون خودش هم داراي يك مقاومت است . همان مقاومت شيلنگ و پمپ )(گفتيم تمام رساناها يه مقدار مقاومت دارند) پس چه اتفاقي ميافتد ؟

اختلاف سطح آبها كم ميشود كه اگر مقاومت لوله پاييني را تا حد صفر برسانيم اختلاف سطح آبها نيز به صفر ميرسد. در مدار الكتريكي هم همينطور ميشود يعني اگر بيشتر از حد مجاز از يك منبع جريان بكشيم ولتاژش افت ميكند و اگر مقاومت را تا حد صفر برسانيم ولتاژ دو سر منبع هم صفر ميشود.

منبع ايده آل چيست؟

اين منبع وجود خارجي ندارد.

منبع ايده آل به منبعي ميگويند كه هر چقدر جريان بخواهيم بتوانيم از آن بگيريم بدون اينكه ولتاژ خروجيش كم شود.

 

 

ادامه بررسی در ادامه مطلب

برگرفته از وبلاگ محمد عبداللهی

 

 


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ : دو شنبه 25 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

بين الكترونها و پروتونها نيروي جاذبه و بين خودشان باهم نيروي دافعه وجود دارد كه ماهيت اين نيروها هنوز شناخته نشده است اما براي تحليل ساده تر بارالكتريكي را مطرح كرده كه براي الكترون با علامت منفي و براي پروتون با علامت مثبت مشخص شده است.
 

ادامه بررسی در ادامه مطلب

 

برگرفته از وبلاگ محمد عبداللهی


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : دو شنبه 25 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

برق گرفتگی(از پیشگیری تا اقدامات اولیه)
 

 

ادامه بررسی در ادامه مطلب

برگرفته از وبلاگ  محمد عبداللهی

 


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : دو شنبه 25 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

بررسی كليدهاي قدرت ( سکسیونر - دیژنکتور ) :

 

كليدهاي قدرت, سکسیونر, دیژنکتور, سکسیونر تیغه ای, سکسیونر کشویی, کلید قدرت روغنی, کلید قدرت خلا, کلیدهای فشار قوی

كليدهاي قدرت به دو دسته تقسيم ميشوند :

1- كليد بدون قابليت قطع زير بار (سكسيونر)

2-كليد با قابليت قطع زير بار ( دژنكتور )


سكسيونر : سکسیونر باید در حالت بسته یک ارتباط گالوانیکی محکم و مطمئن در کنتاکت هر قطب

برقرار می سازد و مانع افت ولتاز می شود.لذا باید مقاومت عبور جریان در محدوده سکسیونر کوچک

باشد تا حرارتی که در اثر کار مداوم در کلید ایجاد میشود از حد مجاز تجاوز نکند .این حرارت توسط ضخیم

کردن تیغه و بزرگ کردن سطح تماس در کنتاکت و فشار تیغه در کنتاکت دهنده کوچک نگهداشته می

شود .در ضمن موقع بسته بودن کلید نیروی دینامیکی شدیدی که در اثر عبور جریان اتصال کوتاه بوجود

می آید .باعث لرزش تیغه یا احتمالاباز شدن آن نگردد.از این جهت در موقع شین کشی و نصب

سکسیونر دقت باید کرد تا تیغه سکسیونر در امتداد شین قرار گیرد .بدین وسیله از ایجاد نیروی دینامیکی

حوزه الکترومغناطیسی جریان اتصال کوتاه جلوگیری بعمل آید.

جهت دانلودمقاله به ادامه مطلب بروید...
 

بر گرفته از سایت مهندسی برق elecengin

 


|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : یک شنبه 24 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

ترانسفورماتور مهمترین و گرانترین تجهیز در سیستمهای قدرت محسوب می شود . خروج ترانسفورماتور از مدار در اثر بروز عیب باعث وارد آمدن خسارات جبران ناپذیری خواهد شد . اهمیت و جایگاه ترانسفورماتور در سیستم قدرت ایجاب می کند که در کلیه مراحل طراحی و ساخت ، بهره برداری و نگهداری ترانسفورماتور دقت بسیار بالایی لحاظ شود . امروزه بحث نگهداری در سیستم قدرت بخصوص در مورد ترانسفورماتور ها بسیار مورد توجه قرار گرفته و به عنوان عاملی که می تواند در بهبود بالا بردن عمر تجهیز و نیز در بالا بردن قابلیت اطمینان تجهیز و کل سیستم موثر باشد ، قلمداد می شود .

 

برگرفته از وبلاگ اقای مهندس شریفی


|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ : یک شنبه 24 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

 

فاصله‌ اسپن‌، سرعت‌ و زاویه‌وزش‌ باد، ضخامت‌ یخ‌، وزن‌ و قطر هادی‌ وعوامل‌ دیگر وابسته‌ است‌ اما در یک‌ شرایطمعین‌، فواصل‌ فازها یکی‌ از عوامل‌ مهم‌ ومؤثر در طراحی‌ دکلهای‌ خطوط انتقال‌ نیرواست‌. با افزایش‌ فاصله‌ هادیها از بدنه‌ یا بازوی‌ دکلها، نیروی‌ تحمیلی‌ بر آنها تغییر می‌کند که‌ این‌ امر سبب‌ افزایش‌ ابعاد، وزن‌ وقیمت‌ آنها می‌شود.

توجه‌ به‌ این‌ بخش‌ از طراحی‌، می‌تواند عامل‌ مؤثری‌ در کاهش‌هزینه‌های‌ مربوط به‌ ساخت‌ دکلها و در نتیجه‌سرمایه‌گذاری‌ خطوط انتقال‌ نیرو باشد .بررسی‌ فواصل‌ فازی‌ در مراجع‌ مختلف‌نشان‌ می‌دهد با وجود مدلها و روابط متعددی‌ که‌ برای‌ محاسبه‌ فواصل‌ فازی‌ ارایه‌ شده‌ است‌، در عمل‌ فواصل‌ فازها حتی‌ در شرایط محیطی‌ یکسان‌، برابر نیست‌ که‌ وجود دکلهای‌ متنوع‌ با ابعاد و وزن‌ مختلف‌ درشبکه‌های‌ برق‌رسانی‌ ایران‌ مؤید این‌ مطلب‌ است‌. لذا با توجه‌ به‌ اهمیت‌ فواصل‌ فازها وجای‌گذاری‌ هادیها در طراحی‌ دکلها، پهنای ‌باند عبور و در نتیجه‌ سرمایه‌گذاری‌ خطوط انتقال‌ نیرو، در این‌ نوشتار مورد بحث‌ و بررسی‌قرار می‌گیرد.

معیار انتخاب‌ فواصل‌ فازی‌
در خطوط انتقال‌ نیرو فاصله‌ فازها تا بدنه‌برجها یا فاصله‌ فاز تا فاز به‌ عوامل‌ متعددی‌ ازجمله‌ اضافه‌ ولتاژها، شرایط جوی‌ و محیطی‌ وسایر مشخصات‌ فنی‌ خطوط، وابسته‌ است‌ امابه‌ هر حال‌ دامنه‌ تغییرات‌ آن‌ قابل‌ محاسبه‌است‌. از طرفی‌ با توجه‌ به‌ این‌ که‌ ممکن‌ است‌ اضافه‌ ولتاژها یا پدیده‌های‌ جوی‌ رخ‌ دهد، لذافاصله‌ فازها می‌تواند با پذیرش‌ احتمال‌ کم‌ یازیاد برای‌ وقوع‌ جرقه‌ در فواصل‌ هوایی‌،افزایش‌ یا کاهش‌ یابد. برای‌ روشن‌ شدن‌مطلب‌، به‌ تأثیرگذاری‌ عوامل‌ مؤثر و مختلف‌در این‌ زمینه‌ به‌ طور اختصار اشاره‌ می‌شود.

ادامه بررسی در ادامه مطلب

(برگرفته از وبلاگ اپراتورهای برق منطقه ای زنجان)


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : یک شنبه 24 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

پروژه انتقال برق 500 كيلوولت چين

صرفه جویی در برق ( عدم استفاده از آسانسور)


|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : یک شنبه 24 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

شرکت هیتاچی تلویزیون جدیدی ساخته که دارای یک دوربین کوچک تشخیص چهره است. کار دوربین تشخیص این است که بفهمد شما کی به صفحه تلویزیون نگاه می کنید تا آن را روشن کند.در واقع هدف اصلی از ساخت این تلویزیون، صرفه جویی در مصرف برق بوده است. هنگامی که نگاه شما از تلویزیون دور می شود، صفحه نمایش خود به خود خاموش می شود. در ویدیوی تبلیغی این تلویزیون فردی مشغول خواندن روزنامه در مقابل تلویزیون است. زمانی که روزنامه می خواند نمایشگر خاموش می شود و وقتی که به تلویزیون نگاه می کند صفحه روشن می شود

ایده ساده اما جالبی است که می تواند واقعا به کاهش مصرف انرژی کمک کند. به خصوص برای کسانی که عادت دارند همیشه تلویزیون را روشن بگذارند

 

 

بر گرفته از وبلاگ هنرجویان برق صنعتی


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

با سلام و احترام خدمت دانشجویان عزیز و اساتید محترم

همانطور که میدانید هر ساله تعداد زیادی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی برای کسب مجوز رشته ها درخواست خود را به دفتر گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه می دهند و در نتیجه پس از بررسی ها در صورت موافقت ، آن رشته ها در دفترچه های کنکور برای پذیرش دانشجو در دانشگاه های درخواست دهنده درج میشود.


لذا تا اعلام نتایج و انتشار دفترچه دوم (انتخاب رشته) کارشناسی ارشد سال 91 زمان زیادی باقی نمانده برای همین تصمیم گرفتیم تمام دانشگاه های غیرانتفاعی که شرایط لازم برای گرفتن مجوز کارشناسی ارشد برق را دارند بررسی کرده و تا حدودی از امکانات این دانشگاه ها با خبر شده و احتمالا در انتخاب رشته و دانشگاه ، مورد ارزیابی قرار داده و از نتایج آن بهره کافی را ببرید.


ادامه بررسی در ادامه مطلب

 

بر گرفته از وبلاگ bargharshad.blogfa.com


|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

 

رييس مركز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به آخرين تغييرات آزمون ارشد دانشگاه آزاد از اصلاح روند توليد دفترچه آزمون كارشناسي ارشد خبر داد و گفت:‌ توزيع كارت ورود به جلسه آزمون از يكشنبه 17 ارديبهشت ماه آغاز مي‌شود و زمان برگزاري آزمون نيز روزهاي 21 تا 23 ارديبهشت ماه سال جاري تعيين شده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،سجادي جاقرق صبح امروز در نشست مطبوعاتي با بيان اينكه در سال‌هاي گذشته براي هر گرايش در رشته‌هاي مختلف دفترچه‌هاي واحدي توزيع مي‌شد، اظهار كرد: اين روند توليد دفترچه باعث مي‌شود كه حدود 400 نوع دفترچه سوال توليد شود كه اين تنوع فرآيند توليد دفترچه را مشكل مي‌كرد، بنابراين با مطالعه منابع و بررسي كارشناسي با تجميع دفترچه‌ها در آزمون سال جاري به جاي 400 نوع دفترچه تنها 130 نوع دفترچه بين داوطلبان توزيع خواهد شد و به عبارت ديگر در آزمون سال جاري براي رشته‌هاي يكسان دفترچه واحدي بين داوطلبان توزيع خواهد شد.


 

 


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

مهندسی برق - الکترونیک

 


 

1 روزانه - دانشگاه صنعتی شریف - ۱۲۵۱- مهندسی برق – الکترونیک (کد گرایش ۱) - گرایش مدارهای میکروالکترونیک -
2 روزانه - دانشگاه تهران - ۱۲۵۱- مهندسی برق – الکترونیک (کد گرایش ۱) - گرایش مدار و سیستم -
3 روزانه - دانشگاه تهران - ۱۲۵۱- مهندسی برق – الکترونیک (کد گرایش ۱) - گرایش تکنولوژی نیمه هادی -
4 روزانه - دانشگاه صنعتی شریف - ۱۲۵۱- مهندسی برق – الکترونیک (کد گرایش ۱) - گرایش دیجیتال -
5 روزانه - دانشگاه صنعتی امیرکبیر - ۱۲۵۱- مهندسی برق – الکترونیک (کد گرایش ۱) - گرایش میکروالکترونیک -


*رشته و شهرها بر اساس اولویت انتخاب پذیرفته شدگان سال گذشته به ترتیب شده اند.


*رشته و شهرهایی را که در جدول مشاهده می کنید از اولویت انتخاب پذیرفته شدگان سال گذشته بوده و بصورت تراز و رتبه قبولی ترتیب بندی شده اند.


*این ترتیب بندی می تواند شما را در انتخاب ترتیب منطقی کد رشته و شهرها کمک کند.


ادامه رشته و شهرها در ادامه مطلب


 


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

آغاز توزيع کارت آزمون کارشناسي ارشد دانشگاه آزاد از 17 ارديبهشت

پرتال دانشگاهی به نقل از پژوهشگران دانشجو: رئيس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي از آغاز توزيع کارت آزمون کارشناسي ارشد اين دانشگاه از 17 ارديبهشت‌ماه خبر داد.


عبدالله سجادي‌جاغرق رئيس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به برگزاري آزمون کارشناسي ارشد اين دانشگاه در روزهاي 21 تا 23 ارديبهشت‌ماه، گفت: آزمون کارشناسي ارشد سال 91 دانشگاه آزاد با رقابت 622 هزار داوطلب از 21 ارديبهشت ماه آغاز مي‌شود و تا 23 ارديبهشت‌ماه ادامه دارد.


به گفته وي توزيع اينترنتي کارت ورود به جلسه اين آزمون از روز 17 ارديبهشت ماه آغاز مي‌شود.


رئيس مرکز آزمون دانشگاه آزاد با اشاره به کاهش تنوع دفترچه‌هاي آزمون کارشناسي ارشد اين دانشگاه، خاطرنشان کرد: تنوع دفترچه‌هاي آزمون کارشناسي ارشد 91 به 130 دفترچه کاهش يافته است و اين در حالي است که ميزان تنوع دفترچه‌هاي آزمون کارشناسي ارشد سال گذشته حدود 339 دفترچه بود.


وي همچنين خبر از افزايش 31 درصدي رشته‌ محل‌هاي آزمون کارشناسي ارشد 91 نسبت به آزمون سال گذشته داد.


|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

زمان زیادی تا اعلام نتایج باقی نمانده است یرای همین توجه شما را به مقاله مفید زیر جلب می نمایم!

 


هر سال داوطلبان زیادی در آزمون ورودی کارشناسی ارشد دانشگاهها شرکت می کنند و بعد از چند کارنامه نتایج اولیه آزمون خود را دریافت می کنند. تحلیل صحیح در نتایج اولیه این آزمون برای انتخاب رشته و گزینش بعدی مهم و سرنوشت سازاست. اما نحوه تحلیل این کارنامه ها بستگی به اطلاعات و تجربه افراد شرکت کننده داشته و اگر اشتباهی در دریافت اطلاعات و یا راهنمایی بوجود آید ممکن است داوطلب را از انتخاب رشته ناامید و یا منصرف و گمراه نماید.

در این مقاله به چند اشتباه رایج در این زمینه اشاره نموده و آنها را مطرح میکنیم

اشتباه اول: عده ای از داوطلبان که رتبه خود را اصطلاحا درخشان نمی بینند, با جمع زدن ظرفیت پذیرش یک یک دانشگاههای مورد انتخاب رشته و محاسبه فاصله رتبه خود از عدد بدست آمده, از انتخاب رشته منصرف می شوند. اشتباه این عزیزان از آنجا ناشی می شود که آنها با نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاهها آشنایی ندارند .

اشتباه دوم: با توجه به اینکه نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد بر اساس علاقمندی داوطلب می باشد, این مطلب به خوبی توسط انتخاب رشته کنندگان تفهیم نشده و گروهی در ترتیب کردن رشته های مورد تقاضای خود دچار اشتباه می شوند.

اشتباه سوم: عدم آشنایی صحیح از سهمیه ثبت نامی در آزمون کارشناسی ارشد ,امتیازات و نحوه تخصیص معدل.

اشتباه چهارم: عدم انتخاب رشته های متناسب با رتبه داوطلب که شاید این اشتباه بدترین و مهمترین بین آنها باشد. فراموش نکنید بازه مطلوب و متناسب با رتبه خود باید انتخاب شود, در غیر اینصورت فرصت انتخاب رشته خود را از دست میدهید. انتخاب این بازه مناسب نیازمند به اطلاعات آماری داشته ودر دسترس همگان نیست.


 

سایر توضیحات مهم و کامل در ادامه مطلب


 


|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 


|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

 

فيزيک را علم اندازه گيری نيز می نامند. وسايلی که در فيزيک برای اندازه گيری بکار می روند بسيار متنوع اند ، اما وسايلی که در آزمايشگاه مقدماتی بکار می روند نسبتا ساده و تعداد آنها محدود است. نوع وسيله ای که برای يک اندازه گيری خاص انتخاب می شود ، بستگی به اندازه آن کميت و دقت لازم برای اندازه گيری آن دارد . در شروع کار آزمايشگاهی ، قبل از هر چيز بايد با وسايل اندازه گيری به ويژه اندازه گيری طول که مبنای اغلب سنجشهاست آشنا شد. در ادامه به معرفی کوليس ، ريز سنج ، گوی سنج می پردازيم .

کوليس

تاريخچه کوليس1

در سال ۱۹۴۹ فردی به نام ميتوتويو اولين پروانه ساخت کوليس را کسب کرد و توليد آن را در همان سال در کارخانه ميزونوکوچی (Mizonokuchi) در شهر کاوازاکی ژاپن شروع کرد. در سال ۱۹۵۳ کارخانه آن به اوتسونوميا (utsonomiya) انتقال يافته و توليد انبوه آن شروع شد. در سال ۱۹۵۶ اين فرد اولين کسی بود که موضوع استفاده از فولاد ضد زنگ را برای ساخت کوليس مطرح کرد. ۷ سال بعد در سال ۱۹۶۳ ميتوتويو بيش از يک ميليون کوليس توليد کرد. در همان سال توليد کوليس ساعتی آغاز شد و به دنبال آن کوليس‌های ديجيتالی و سپس کوليسهای ضد زنگ که در مقابل آب و روغن مقاوم بودند توليد شد. کوليس‌های کار سنگين که طول ۴۵۰ ميليمتر و بيشتر را اندازه‌گيری می‌کنند از سال ۱۹۶۱ ساخته شدند. امروزه کوليس‌هايی که طول ۲۰۰۰ ميليمتر را اندازه‌ می‌گيرند نيز توليد می‌شود. بدنه اين نوع از کوليس‌ها از فيبرهای کربنی است تا سبک باشند و معضل بزرگ اين کوليس‌ها که سنگينی آنها است را بدين‌گونه رفع کرده‌اند.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

 

ضخامت ورقه‌های نازک و سيم‌های نازک را با اسبابی به نام ريز سنج اندازه می‌گيرند اين اسباب از ترکيب يک پچ و يک مهره مدرج ساخته شده است. در اين وسيله ، مهره استوانه‌ای است تو خالی که سطح خارجی آن مدرج شده است. اين استوانه به کمانی متصل است در انتهای ديگر کمان زايده‌ای وجود دارد که به آن سندان می‌گويند. پيچ در داخل کلاهکی قرار دارد و در داخل مهره حرکت می‌کند، کلاهک پيچ بر روی سطح خارجی مهره جابجا می‌شود. در صورتی که پای پيچ 0.5 ميليمتر باشد دور کلاهک پيچ به پنجاه قسمت و اگر پای پيچ يک ميليمتر باشد دور کلاهک پيچ به صد قسمت تقسيم می‌شود به آن قسمت از پيچ که از داخل مهره خارج شده و در داخل کمان جابه جا می‌گردد زباله می‌گويند.اگر پيچ يک دور بپيچد در نوع اول زباله ريزسنج نيم ميليمتر جابجا می‌شود بنابراين وقتی پيچ به‌اندازه يک درجه بپيچد دهانه ريزسنج به ‌اندازه يک صدم ميليمتر باز يا بسته می‌شود. بنابراين با استفاده از ريزسنج دقت‌اندازه گيری تا ميليمتر بالا می‌رود

اجزای ريز سنج

H پيچ هرزگرد F قسمت کمانی شکل

T ميکرومتر R پايه متحرک

S خط کش ميلی متری A سندان

روش کار ريز سنج

برای اندازه گيری جسم مورد نظر را از بين زبانه و سندان قرار می‌دهند و پيچ کلاهک آنقدر می‌چرخانند تا جسم با زبانه و سندان تماس پيدا کند. برای چرخاندن کلاهک پيچ ، پيچ هرز گرد را می‌پيچانند پس از تماس با زبانه با جسم ، پيچ هرز گرد صدا می‌کند. با شنيدن صدا عمل پيچاندن را متوقف می‌کنند. در غير اين صورت از حساسيت اسباب کاسته می‌شود درجات ميليمتر راروی مهره و درجات صدم ميليمتر را از روی کلاهک پيچ می‌خوانند . درجه‌ای از کلاهک پيچ خوانده می‌شود که در امتداد خط افقی مهره قرار دارد.

 


|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1391
نویسنده : عسگريان

 

قوانین اساسی الکتریسیته را کولن در سال 1871میلادی عرضه کرد . در سال1800ولتا پیل الکتریکی را اختراع نمود و بالاخره در سال1871 با اختراع ماشین گرام راه برای تبدیل کلان انرژی مکانیکی به الکتریکی و بلالعکس باز گردید در ادامه ادیسون نخستین لامپ را در سال 1258 خورشیدی روشن ساخت سپس تغییرات حادث شده در فن روشنایی و سیر تکاملی آن در شرایط کنونی ، بعد وسیعی از استفاده از انرژی برق را در حوزه های مختلف بوجود آورد.

همگام با سیر تحولات علمی در جهان ،دو دهه پس از اختراع برق ، در سال 1279 هجری شمسی روشنایی حرم مطهر امام رضا (ع) نیز توسط یک مولد 9 کیلو واتی تامین گردید و تا قبل از سال 1280 هجری شمسی که قسمتی از شهر تهران با گاز روشن می شد ،حاج محمد حسین امین الضرب اقدام به نصب دو مولد 400 و100 کیلو واتی از نوع ماشین بخار پیستونی ذغال ستگ سوز نمود و برای سی و دو سال انحصارا برق تهران به صورت شبانه تامین شد.


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1

آخرین مطالب

/
این وب سایت در جهت آموزش و یادگیری هر چه بهتر و بیشتر رشته مهندسی برق در زمینه های الكترونیك و قدرت و...راه اندازی شده و از دوستان علاقمند دعوت به همكاری میكند.طبیعی است که این وبلاگ کمی ها و کاستی های زیادی دارد لذا از دانشجویان عزیز که مایل به همکاری هستند دعوت به همکاری میشود این وبلاگ فقط برای آموزش و کمک به شما دوستان برای یاد گیری مطالب درسی درست شده است پس وبلاگ ما را به دوستانتان معرفی کنید.